РАБОТНО ВРЕМЕ: понеделник - събота 9:00 - 18:00 ч.

ЗАЩО ДА НАЕМЕТЕ ФИРМА ЗА
ОЗЕЛЕНЯВАНЕ?

Когато става въпрос за градини, човек обикновено е свикнал да се справя сам - окопаване, засяване, поливане. Още повече в магазините и градинските центрове има изобилие от продукти за градинарство - от инструменти през торове и добавки до самите растения. Ако, обаче, целта е красива градина, която се развива устойчиво и човек не се занимава професионално с озеленяване, то самостоятелните занимания рядко водят до добър резултат. И причините са четири:

Познанията и опита

Озеленяването (т.нар. ландшафтна архитектура) е цялостен процес, в който се срещат от една страна особеностите на терена и заобикалящата среда, включително и микроклимата, а от друга - желанията на клиента и функционалната употреба на зелените площи. И понякога намирането на пресечната точка е сериозно предизвикателство. Без необходимите познания за терените, за съвместяването на зеленина с архитектурните елементи в средата, за растенията, съчетаването им, тяхното поддържане и развитие в бъдеще, човек трудно би могъл да се справи сам. А и когато се изгражда градина, целта е тя да се развива устойчиво и красиво, не просто да изглежда добре в момента на завършването й, т.е. необходими са и познания за специфичните грижи, които изисква всяко едно растение.

Благодарение на специализираното си образование в областта на ландшафтната архитектура на хората в нашия екип, както и на 19-те години опит и стотиците проектирани, изградени и поддържани градини и зелени площи днес ние се гордеем с резултатите си и не спираме да се развиваме, така че клиентите ни да се радват на все по-красиви, интересни и модерни решения.

Отговорността

Целта на всички дейности по озеленяване в крайна сметка е конкретен краен резултат. Този резултат обичайно е залегнал в проекта и него очаква да види клиентът. Когато, обаче, проектантите и изпълнителите са различни (например човек сами реши да реализира проекта си или пък наеме фирма - изпълнител, различна от тази, която е проектирала зелената площ), то тогава не става ясно чия е отговорността за крайния резултат. Ако проектантът не е и изпълнител, то е доста възможно избраните растения в проекта да са много красиви, да се съчетават добре и да съвпадат напълно с желанията на клиента, но поставени на място, да не могат да виреят на конкретния терен или в конкретния микроклимат. И тогава всички са си свършили работата - проектантите са създали красив проект, изпълнителите са го изпълнили точно, но крайният резултат е умиращи растения.

Затова избирайки озеленител, оптималният избор е проектант - изпълнител. Само тогава можете да бъдете сигурни, че крайният резултат ще бъде този, който очаквате. А ние от Декор Цвет сме не само проектанти с пълна правоспособност, но и изпълняваме проектите си с най-качествените растения от собствените ни Градински центрове.

Цената

Озеленяването - както всички други сходни дейности - е свързано с конкретен бюджет. Затова понякога е изкушаващо да се плати за проект, а с реализацията му човек да се заеме сам. И тогава започва обикалянето по разсадници и градински центрове и търсене на оптимална цена за растенията, като изгубеното време и изминатите километри обичайно човек не слага в сметката. Цените често са различни от очакваните, понякога растенията загиват и е необходима повторна покупка и в крайна сметка реално платената цена за желаната градина или двор се оказва значително по-висока отколкото цената за проектиране и изпълнение на проекта от една фирма.

Когато ние от Декор Цвет проектираме и изпълняваме проектите си, крайната цена е ясна още от самото начало - подробната ценова оферта включва не само всички растения и дейности, но и доставката на материали и техника до обекта, така че още преди да сме започнали работа, вие да сте наясно колко ще струва, при това без да се налага вие лично да участвате в процеса.

Дейностите

Перфектната градина е резултат от конкретен набор от дейности: подготовка на терена, пръскане, изораване, доставка на растения и посадъчен материал, подравняване, изграждане на архитектурните елементи, изграждане на автоматизирана поливна система, засаждане на растенията, затревяване и т.н., а поддръжката включва резитби, косене, торене, плевене и окопаване, аериране и валиране, пролетно и есенно зацветяване, зазимяване на растения и още много други.

Ако човек не разполага с достатъчно свободно време, както и с необходимите познания как се прави всичко това, то за предпочитане е да възложи тези дейности на професионалисти. Когато с това се занимава фирма за озеленяване, тя разполага не само с дъргогодишен опит и познания в областта, но и с цялата необходима техника и персонал, за да бъде свършени всичко навреме и в най-подходящия за растенията момент.

Защо озеленяване от Декор Цвет?

Проектанти и изпълнители

Ние проектираме и след това изпълняваме проектите си и ги поддържаме. Затова знаем как да изберем най-подходящото решение и да го изградим по най-добрия начин.

Компетентност и техника

Ние проектираме и след това изпълняваме проектите си и ги поддържаме. Затова знаем как да изберем най-подходящото решение и да го изградим по най-добрия начин.

Доказан опит и знания

Ние проектираме и след това изпълняваме проектите си и ги поддържаме. Затова знаем как да изберем най-подходящото решение и да го изградим по най-добрия начин.

Гаранция за резултата

Ние проектираме и след това изпълняваме проектите си и ги поддържаме. Затова знаем как да изберем най-подходящото решение и да го изградим по най-добрия начин.

Ние предлагаме цялостни решения за дома, офиса и градината в областта на озеленяването - от проектирането през изграждането на поливна система и реазлизацията на проекта до поддръжката - така че през цялото време да се радвате на природата близо до вас.

УСЛУГИ

  • Проектиране и реализация на градини, екстериорно и интериорно озеленяване
  • Изграждане на поливни системи
  • Поддръжка на градини и озеленяване
  • Продажба на солитерни и сезонни растения
  • Градински центрове